En lat söndag.

Sitter på balkongen och skriver nu. Solen håller på att gå ner och snart kommer mörkret. Det brukar komma ganska plötsligt här nere. Det är precis lagom varmt just nu, ljumma vindar blåser i palmen här bredvid så att det rasslar i dess blad. Mellan träden nedanför skymtar jag stranden som pga tidvattnet nu utökat. Det som i förmiddags var havsbotten ligger nu blottat under den rosaskimrande himlen. Havet är lugnt och diset gör att det knappt går att se linjen där havet möter himlen i horisonten.
Jag har fått ett gäng nya polare på balkongen. Först var det en fågel, en trevlig liten pys med bara en fot. Han burrade upp sig och sjöng så vackert för mig. Ända tills han insåg att jag inte hade något bröd, då bajjade han på balkongräcket och gick iväg att sura i hörnet av balkongen. För säkerthetsskull hämtade jag lite bröd. Medan jag matade honom direkt ur handen kom det fler nya polare och plötsligt hade jag 4 nya vänner på balkongen. Alla fick bröd och var så nöjda. Ingen bajsade. När brödet var slut flög en av fåglarna iväg till grannbalkongen, efter några sekunder kom han tillbaka och släppte av en rosa blomma på balkongräcket, sedan flög han iväg igen. Hade jag haft Singha i glaset och inte Pepsi hade jag trott att det var som ett tack för brödet.
Förutom att mata fåglar har vi idag varit på Phuket Akvarium och kollat på fula fiskar. Eftersom Nicklas är vidbränd tog vi en solfri dag. Åkte in till stan efter fiskbesöket och köpte salva på apoteket till Nicklas och käkade på…. McDonalds! Ta ta tam taaaaaa! Skitdåligt egentligen, jag vet men ack så gott.
Nu kommer snart mörkret och jag måste gå in för med mörkret kommer myggorna och de är inte härliga.

pirayor.jpg  nicko-med-jattefisk.jpg  fisk-med-plutmun.jpg 
Pirayor                    En stooor fisk         Fisk med plutmun

nicko-pa-mcdonalds.jpg  Nicklas på McDonalds.

utsikt-fran-balkongen-1.jpg  enfotad-polare.jpg  tackblomma.jpg
Utsikten just nu      Enbent fågelkompis  En tackblomma

jag-pa-balkongen.jpg    en-rod-nicklas.jpg
Jag skriver blogg     En röd Nicklas

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

5 reaktioner till “En lat söndag.”

 1. Hej på er!
  Jag sa ju att ni inte skulle bränna er. Nu får minsann Nicklas ligga resten av tiden i skuggan. Hur kan du sitta och mata dom äckliga fåglarna ? tänk på fågelinfluensan. Tvi vale för äckel fåglar. Utsikten där du sitter på balkongen ser härlig ut så njut så länge det varar. Här är bara slaskigt och blött. Daniel har passat Plutt och och Ester några gånger nu. Ester fjeskar fortfarande, men när vi är där blänger hon bara och smiter ut genom luckan. Har ni varit och snorklat än? Verkar mest som om ni gör utflykter till Mac Donalds. Nu sak jag gå in på blocket och titta på husvagnar. Var rädda om er. Hälsningar Mamma o Thomas

 2. Vilken härlig soffa e vad de nu kallas du sitter i…Sån skulle man ha på altanen.=)

 3. Vilken vacker vy du beskrev , sedd från din balkong. Blomman ser ut att vara en trillingblomma. Jag säger som modern, se upp med lösspringande hundar, kattor och närgångna fåglar. Var även vaksamma mot främmande personer.

  Ha´de`, som norrmannen sa`. Akta dig för solen, Nicklas!!

 4. Det va fint från balkongen! Fin blomma! Nu har du fått ett mail, läs det!

 5. Thomas och mamma: Blir inga större utflykter den här gången. Sparar oss till nästa år när ni är med. Vi har köpt en snorkel så det blir lite gluttande på fiskarna när vi badar.
  Anna: Den är super! Har aldrig sett en sådan tidigare men kan varmt rekommendera den.
  Missan: De flesta hundar vi mött här har ägare som sköter dem väl. De har halsband och är väluppfostrade. Jag hade en på besök vid min solstol häromdagen. En stor svart/brun sak som bara ville ha lite klappar på huvudet innan han skyndade vidare.
  Carro: Nu har DU fått mejl!

Kommentarer inaktiverade.