Kväll på Panwa

Nu är klockan 21.55 här. Vi tog en sväng in till Phuket stad tidigare under kvällen och käkade på McDonalds. Jaaaa ni läste rätt! Var bästa maten på semestern enligt Nicko. Jag vidhåller dock fortarande att den intogs på Charlie’s. En Big Mac och Co kostade här 99 baht vilket är knappt 20 svenska kronor. Godaste målet mat eller inte, billigast var det i alla fall. Shoppade lite kraffs inne i stan. Bröd, smör, marmelad, ost, godis, läsk och annat nyttigt. Kan vara bra att ha på rummet om hungern sätter in. Är nu så fullt i det lilla barkylskåpet att det knappt går att stänga.
Hände en mindre kul sak när vi kom tillbaka från stan. Nicko upptäckte en miniödla på väggen utanför vårt rum. Jag fick lite panik och rös i hela kroppen över tanken att den lätt kunnat krypa in i vårt rum genom jättespringan under dörren. När jag sedan skulle lägga in grejer i kylskåpet kändes det som om det föll ner någonting på min rygg. Det började kittlas och jag fick fullständig panik. Kände med handen under tröjan och tyckte verkligen mig känna en miniödla. Jag skrek och grät och skrek och grät och slängde av mig tröjan. Ingen ödla där, ingen ödla här. Jag vet i sanningens namn inte om jag innbillade mig eller inte, vet bara att det kommer bli dödligt svårt att somna ikväll. Jag har verkligen utvecklat en grym fobi mot de stackars ödlorna sedan ”olyckan” förra sommaren. Då vaknade jag mitt i natten av att en ödla kröp innanför mitt linne upp och ner på ryggen. Var troligtvis någon av katterna som släpat in den och sedan tappat bort äcklet inne i huset. På natten tyckte äcklet att min rygg var ett perfekt bo. Usch jag ryser bara jag tänker på det.
Har lugnat ner mig lite nu i alla fall men var en aning hysterisk där ett tag.
En betydligt roligare grej är att vi hittat en taxichaffispolare. Han tar 100 baht mindre än hotelltaxin in till stan. Vi fick hans nummer och kommer definitivt ringa honom fler gånger. Han tar 1000 baht, ca 200kr, för att köra på oss en hel dag. Det är en good deal! Han kommer nog få ta oss till Nai Harn någon gång denna veckan. Dit bara MÅSTE vi igen! I morgon blir vi nog kvar här, måste ge stället en chans. Vi har fått ett schema på när tidvattnet ställer till det för badning och i morgon är det förmiddagsbad som gäller. Häftigt egentligen att det kan vara så annorlunda. Om några dagar är det eftermiddagsbadning istället. Ja, naturen är bra underlig. Ni har ju till exempel snö och kallt medan vi har sol, 38 grader i skuggan och 29 grader i vattnet. Som det kan bli *skryt skryt* 😉
Nu ska jag sova för jag är helt slut! Godnatt, eller god eftermiddag blir det väl för er.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Kväll på Panwa”

  1. Syrran hade samma problem, kunde knappt sova första natten för hon trodde ödlorna skulle anfalla!! Säger bara att hon överlevde och inte en enda klättrade på henne. Ni får väl ta seden dit ni kommer: Stiff upper lip ;-), var lite stela, högljudda och överlägsna, eller som vi säger var lite Josse (skojar bara, det var pappa som sa, inte jag)/ Njut så mycket ni orkar, snart är ni tillbaka i eländet med regn, skola och jobb./Helena, alla andra hälsar

Kommentarer inaktiverade.