Dagens snackis

Idag snackas det om Sören Olssons öppning till en debatt om att handikappade/funktionshindrade människor ska få köpa sex.
För det första förstörde herr Olsson just min barndom, författaren till lilla söta Sune får inte prata om sex! Dumma gubbe. Lite som när min högskolelärare sa att alla barnsagor bygger på sexuella fantsier. Fy skäms på snuskgubben, tänkte jag.
Tillbaka till debatten. Personligen tycker jag inte det är okej att köpa sex. Det finns säkert prostituerade som trivs med sitt jobb och lyckas hålla det till just jobb, män/kvinnor som lever på att sälja sex och gör det på ett professionellt sätt. Men de männen/kvinnorna är fan inte många. Så länge yrket prostituerad är så off control är det inte okej. Fast jag förstår vissa män som t.ex. åker till Thailand och betalar för en kvinna, såg det själv när vi var där sist. I många fall handlar det inte bara om sex utan också om att känna närhet med någon annan. De är ensamma män som vill ha sällskap. Säger inte att alla är det, äckelgubbarna finns de också. 
Då  kommer vi till Sörens fråga: ”är det okej att köpe sex till sin funktionshindrade son”. Mitt svar är nej. Det av flera anledningar, ovannämnda om prostitution är en av dem. En annan är att jag tvekar på att det är ett one night stand de flesta människor är ute efter. Ta männen i Thailand, vissa vill bara ha någon, känna närheten och kärleken. Tänk om du betalar någon för att ha sex med ditt funktionshindrade barn och så blir han/hon kär. Inget fel i det men ni förstår problemet. Dessutom, hur kul kan det kännas att mamma eller pappa måste köpa någon åt en för ingen ställer upp ”frivilligt”.  
Jag tror stenhårt på att sex och känslor hänger ihop. Det blir bara problem när vi delar dem åt, det är i vilket fall som helst ingen hållbar situation.
Det är verkligen en skitsvår fråga Sören ställer. Hur man än vänder och vrider på problemet finns det risk att någon blir sårad.
Men jag tycker ända att det är en form av prostitution som föreslås och det är inte okej.

Såg på Expressens omröstning att Ja-sidan leder ganska överlägset, hade varit intressant att veta deras resonemang kring det hela…

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.