Bokredovisning

Usch och fy. Vi ska ha bokredovisning på fredag. Man fick välja vilken bok man ville och jag tog ”I taket lyser stjärnorna” av Johanna Thydell. Har läste den några gånger tidigare och måste säga att det är den bok som berört mig mest.
Jag kan omöjligt läsa den utan att gråta, och här snackar vi inte lite rinnande tårar utan stortjutande. Den är så ärlig och så träffande. Nu sitter jag och bara snabbläser för att kunna presentera boken på fredag och ändå, ändå kommer tårarna. Jag vet vad som ska hända, jag kan nästan orden utantill men det hjälper inte. Johanna Thydell skapade ett mästerverk när hon skrev ”I taket lyser stjärnorna” och då menar jag inte bara att den är poppis bland ungdomarna och fått en form av ska-läsas-stämpel. Den är ett mästerverk för den berör om och om igen. Det hjälper inte att du vet slutet, det hjälper inte att du kan orden utantill, det är lika hemskt varje gång ändå. Men ändå kan man inte låta bli att öppna pärmen och försvinna in i den lilla Jennas liv. Detta, mina vänner, är ett mästerverk.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

3 reaktioner till “Bokredovisning”

  1. MEN HAR DU INTE LÄST HENNES SENASTE DÅ??? måste du juh! ÄNNU bättre. lite grinig den med, men otroligt rolig! ”det fattas en tärning” heter den. låna den av mej nån gång. kan läsa den så där när jag inte har nåe att göra.
    jenna känns på nåe vis tråkig efter den. puck ska det va! 😉 😉

  2. Men jag vågar inte! Är rädd att det ska vara en sån där lip-bok det också. Vill läsa roliga saker, knäppa brudar som klantar sig à la Bridget Jones.

  3. nääääj inte en sån. as bra. rolig liksom. kärlek å problem å sånt. hon tänker tillbaka när hon va 11 år osv… om hennes pappa, (skolda osv.. å hur det va blablabla), men det är typ så man känner igen sej ibland när hon e 16. haha.

Kommentarer inaktiverade.