Besiktning

Ta ta tam tam tam taaaaaaa! :mrgreen:
Idag är det besiktning av bilen som gäller. Nervigt or what? Av två anledningar är det pirr i magen nu:
1. Jag har a-l-d-r-i-g besiktigat en bil. Hur gör man? Tänk om jag får kärringstopp när jag ska köra in! Tänk om jag missar porten och kör in i väggen (de som känner mig vet att detta är mycket möjligt).
2. Rädslan att det ska vara massa massa massa fel på bilen. Då kommer det ta massa tid att få den lagad och det kommer kosta massa pengar. Jag har varken tid eller pengar.

Efter den otäcka besiktningen ska jag vidare till optikern för synundersökning. Det är jag tack och lov inte så nervös över, jag vet likom att jag inte ser 😉
Någon gång i framtiden när jag blir rik och berömd ska jag operera ögonen så man slipper linser. Jag är egentligen av den tron att det inte kan vara så värst nyttigt att använda linser dag efter dag, år efter år. NEJ, kära läsare, glasögon är inte ett alternativ 👿

Det blev inte mycket läsning går. Jag och Nicko fastnade framför Renée Nybergs program 45 minuter som igår handlade om sekten Children of God. Man fick följa ett av de barn som föddes i sekten, Rick, som utnyttjades sexuellt av både sektledaren, sin mamma och övriga i sekten. Motbjudande är ordet! Rick berättade själv sin historia på en filminspelning han gjort strax innan han mördade en av sektmedlemmarna och tog sitt eget liv. Man fick också höra flera andra före detta medlemmar berätta om sina liv i Children of God. Ska jag vara ärlig förstår jag inte hur de orkar gå vidare efter att ha varit med om en sådan barndom. Ännu mindre förstår jag hur man kan behandla små barn på det viset. Små oskyldiga barn som har rätt till en vanlig och trygg uppväxt!
Det var inget trevligt program att se men nyttigt, sånt här måste upp till ytan och inte tystas ner och gömmas/glömmas.

Ojsan vojsan, nu måste jag åka till besiktningen. Pirr i magen!

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Besiktning”

Kommentarer inaktiverade.