Otrevlig kund

Åkte in till stan en sväng efter skolan idag, som förövrigt gick good. Läraren verkar precis så bra som alla säger, organiserad, duktig och omtänksam. I like!
I stan blev det lite fönstershopping. Gick in en sväng i bokaffären och där var det fullt ös. Stod några anställda i vild diskussion angående en kund. En av tjejerna verkade ledsen och då jag gick vidare in i butiken fattade jag varför. Vid kassadisken stod en kille i 25 års ålder, typ: anabola. Han var upprörd och skällde på föreståndaren bakom kassan. ”Jag blev fett sne fatta’ru. Jag ba snacka lite med min bror i mobilen och hon ba… Fet sne blev jag! Vad är hennes problem lixom, är hon sån där feminist eller vadå!”
Hmmm…. av deras samtal förstod jag att han måste kläckt ur sig något ganska kränkande till tjejen. Vet dock inte varför bråket startade, men hetsigt var det!
Föreståndaren började tröttna på hans gnäll och då han hotar med att byta bokhandel kunde man se att hennes ögon bara önskade att han skulle göra det. Precis som om de skulle gå under om han gjorde det. Hahaha tönt.
Tillslut frågade hon honom om han haft cancer. Anabola-killen ser ”fett” förvirrad ut då han skakar på huvudet.
”Okej säger hon, då fattar du kanske inte vilket enormt litet problem det här vi diskuterar just nu egentligen är.”
10 points to her!
Jag lämnade butiken innan det hela tog slut så tyvärr missade jag upplösningen. Sådana här dagar behöver man inte se någon tv-såpa, jag har fått min dos av verklighet för dagen.

Jag håller ändå på affären och dess personal. Dels pga, anabola-killens sätt att prata. Man kan INTE räkna med att vinna över folk genom att använda orden fett eller sne. No way!
Dessutom brukar kunden ha fel. Jag vet, jag har stått i butik i över 6 år. Det är inte ofta de sura/otrevliga kunderna har rätt. Har mött den typen och ofta har de föreställningen om att de är ovärderliga för butiken.
Hade ett exempel i somras då en kärring, yes det var hon, ville komma in då jag skulle stänga och låsa. Hon påstod att hon visste vad hon skulle ha så det var bara en sanbbvisit. Okidoki, tänkte jag. Släppte in henne, då ber hon mig hålla dörren så att hennes man kan komma in. Smått irriterad står jag kvar. Ser hennes gubbe på parkeringen men han gör ingen ansats att komma in. Eftersom vi hade kunder i kö släppte jag dörren och hjälpte till i kassan istället. Ser då hur kärringen kommer springade genom butiken och öppnar dörren för att släppa in sin sega gubbe, och tio andra…. Suck.
Min jobbarkompis går då runt och säger till alla i butiken att vi stänger och ber dem gå mot kassan. Kärringen och hennes gubbe är de enda som vägrar lyda. Vi börjar släcka ner i butiken. Då jävlar blev det liv i luckan. Vansinnig blev hon och skällde hela vägen till kassan. Framför henne och hennes gubbe i kön står en dam som vill veta lite om presentkort. Vi svara så gott det går och ber henne ringa kundtjänst om det blir problem. Snabbt som satan lägger sig dum-gubben i och gnäller på oss att vi inte gett henne ett telefonnummer. Ger damen en lapp med vårt nummer och tillägger att om man inte har numret så finns vi i telefonkatalogen, som alla andra. Riktar den kommentaren till dum-gubben som lackar ur totalt och börjar mumla skit. Tillslut säger han till den gulliga damen att hon ska ”ta sitt kort och gå” så han och hans kärring kan betala. Damen håller på att få hjärtinfarkt av det otrevliga bemötandet och jag kokar av ilska. Kärringen och gubben fortsätter skälla och berätta hur okunniga vi är. Inkompetenta var ordet hon använde. När vi säger att vi stängt för 20 min sedan börjar han bjäbba emot om att vi minsann har lön och ska vara tillgängliga även efter stängninstid. Det har vi inte alls, säger jag men hinner inte längre förrän han kallar oss korkade och bröjar dra en lång förklaring om hur de pengar han betalar med förvandlas till vår lön. Min jobbarkompis blir då riktigt arg och förklarar för puckot att vi inte har någon lön efter stängningsdags oavsett hur länge kunderna stannar. Då blir han först tyst, sedan tar han tillbaka de pengar han tänkt betala med och säger att då borde han heller inte behöva betala efter stängningtid utan FÅ grejen! Gå för i helvete, tänkte vi. Efter en stunds gnällande får vi våra pengar. Tilläggas skall att de köpte ett set med sugrör för 16:- och snodde med sig en massa presentpappaer innan de gick…
Sådana kunder är ingen förlust att förlora!
Tack och lov är det flesta kunder på mitt jobb vänliga som kaniner och ofta blir man på superbra humör efter att ha jobbat.

Det blev långt det här, nu är jag dödligt trött och tänker stupa i säng.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.