Hjärntvättad

Uppsatsskrivning hela lördagen. Jippie! Ähh får skylla mig själv, skjuter alltid på allt. Presterar som bäst under press och om det är mörkt ute. Det är nog ungefär lika många rätt på mig som på knaskatten 😉
Upptäckte till min fasa nu när jag läste igenom det jag skrivit att mitt språk har förändrats avsevärt sedan jag började på högskolan. Aha! Sedär avsevärt, vad är det för skitord!? Precis sådana tråkiga, krångliga ord använder jag hela tiden. Jag måste ha blivit hjärntvättad av alla professorer och deras omöjligt-att-förstå-texter. Det här är illa. Riktigt illa. Jag förstår egentligen inte poängen med att använda sådant språk, i alla fall inte när man ska bli lärare. Lycka till med att slänga ut ett sådana ord framför en klass 7:or, de förvandlas snabbt till en klass frågetecken och lärarkarriären går åt h-vete och man får bli en försupen professor istället.
Så varför använder jag och alla andra de här orden och formuleringarna?
Just nu för att man är tvungen. Jag har allt för många gånger fått kommenterar på mina upprsatser att jag använder för mycket talspråk. Med andra ord, jag skriver för mycket så folk förstår. Ju mer folk förstår desto sämre uppsats.
Ja, hujedamej, det är en konstig värld vi lever i…

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.