Finns det något tråkigare?

Än att duscha!
Det är varmt, blött och jobbigt. Ett nödvändigt ont vågar jag påstå. Dessutom ska jag utsätta mig för denna aktivitet en gång till om en halvtimme. Har nämligen i en inpackning som ska verka en stund. Booooring….
Men å andra sidan är tid något som jag har i överflöd ikväll. Om jag har kalkyrerat rätt är det i morgon platserna på planet kan bokas. Med andra ord tänker jag sitta upp till 00.01 och då boka bra platser åt oss. Blir 600 t&r för mig och Nicko, det är det värt! Flygresan tar 10 h och då vill det till att man har superplatser för att stå ut. 
Jag får väl googla lite spännande saker på nätet för att få tiden att gå. Alltid hittar man något intressant. Visste ni t.ex. att:

Varför man får skrynkliga fingrar då man badar för länge:
”Russinfingrar” kallas det vardagligen när huden sväller och man får skrynkliga fingrar om huden varit i kontakt med sötvatten en längre tid. Detta beror på osmos. Cellmembranen är semi-permeabla, de släpper därmed igenom vatten men inte molekyler som är lösta i vattnet, som proteiner, socker och salt. Sötvatten har en lägre halt av dessa molekyler än vad människan har i kroppen, så vatten tränger hela tiden in i kroppen och huden sväller.
Källa: Wikipedia

Vad en hundluktare sysslar med:
Roxanne Livgren jobbar på företaget Hill’s Pet Nutrition i Topeka, huvudstad i delstaten Kansas i den amerikanska Mellanvästern. Hennes arbete går ut på att lukta jyckar i munnen för att bedöma effekten olika sorters foder har på tandhälsan hos våra fyrbenta vänner. Till sitt förfogande lär hon ha bortåt 700 hundar, företrädesvis beaglar.
Källa: GP

Toaletten inte är det mest bakterifyllda i ens hem:
I ett test av ett tangentbord hittades 33 000 bakterier på varje tangent. Det är många hundra gånger fler än på en toalettring! Datorns tangenter kan alltså vara fulla av bakterier. Särskilt på datorer som används av många människor – till exempel i skolan. Det är tidningen PC för Alla som har gjort ett test av ett tangentbord som använts i sex år, och hittade de tusentals bakterierna. Mest bakterier fanns på retur- och mellanslagstangenterna.
Källa: SVT

Mmmm, lite visare kommer jag nog bli i afton.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.