Laddade för diskussion?

Jag tror det finns underlag för en hård debatt angående sysslorna i hemmet och vem de ska utföras utav. Se kommentarer under mitt tidigare inlägg ”Go Shakira”. Tankarna går isär hos deltagarna 😉

Personligen är jag av den tron att den som är hemma mest/jobbar  minst ska dra det tunga lasset i hemmet. Jag tänker då främst på städning, tvättning och matlagning. Är lite delad när det kommer till aktiviteter utanför huset. Gräsklippning kan jag tänka mig utföra, även målning men vid biltvätt tar det totalstopp. Städa ur inuti – ok. Men tvätta utanpå går fet bort! Kan vara ett gammalt traditionellt synstätt som spökar där men sån är min tro. Är ändå lite modern i min tankar, i alla fall om man jämför med långa snygga Carro. Hon är väldigt traditionell och tycker att kvinnan ska sköta hemmet på insidan och mannen ska sköta utsidan. Hon är singel och helt ledig by the way. Har hennes mobilnummer om ngn är intresserad.
Jag vet några andra som brukar turas om, ena veckan har mannen utsidan och kvinnan insidan, veckan efter byts de åt. Det måste väl ändå vara det mest übermoderna sättet? 😉

Min mamma och Thomas är ett bra ex. på hur det kan bli. Först jobbade hon 75% och då var det hon som skötte hemmet. Maten stod på bordet när Thomas kom hem och städningen var hennes bit. Numer jobbar mamma lite längre än Thomas och därför är det han som fixar maten då han kommer hem först och städningen är något de hjälps åt med. Han dammsuger – hon torkar golven typ. Det tycker jag är ett schysst upplägg. Men känner jag mamma rätt hade hon nog hellre dammsugt själv eftersom det blir bäst då. Lite sån är jag med. Bättre att städa själv så det blir ordentligt gjort! Men då kan jag ju heller inte gnälla på att gubben inte hjälper till utan får stå mitt kast.

Debatten får gärna fortsätta om någon känner sig manad. Linda och Tina vore kul att få kommentarer ifrån angående detta. Även Thomas och mamma får gärna säga sitt nu när ni är med som exempel och allt.

Men kom ihåg mina kära vänner. Inget sätt är mer rätt eller fel än något annat så länge de inblandade är nöjda. Viktigt är kanske att båda två i ett förhållande (eller tre om man nu är lagd så) är med på villkoren och att ingen känner att den får ta för mycket. Alltså prata prata prata med er sambo (eller sambos) om det hela så kommer ni säkert fram till en lösning. Gör man inte det får man väl slänga ut sambon (sambosarna) och skaffa en ny (nya).
Det var dagens råd från relationsexperten Josse 😉 Nu måste hon skriva en uppsats som tyvärr inte handlar om fördelning av sysslor i hemmet. Bye så länge.

 

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

7 reaktioner till “Laddade för diskussion?”

 1. Hahaha nu fick du allt till det va;-) Allting kan ju diskuteras… Men du vet ju ungefär hur jag tänker därför väljer jag att avböja min kommentar om ämnet. Du har ju redan sagt en del… Men väntar spänt på att andra ska säga sitt!

 2. Hmm… Ok, då var det dags för min åsikt. Om bara en jobbar i ett förhållande är det nästan självklart att den som går hemma tar hand om hemmet. Om däremot båda parter arbetar är det en annan sak. Ofta blir det ju så att kvinnan tar hand om hemmet. Det kan nog bero på att hon i början av ett förhållande/ett samboskap tycker det är lite roligt att leka hemmafru och laga mat, städa och tvätta för både sig själv och sin sambo. I och med att hon finner dessa sysslor roliga tar hon över dem. När mannen en gång har lärt sig att det kan göras av någon annan är det nog svårt att få honom att vilja ta tillbaka dem igen… Alltså ska man akta sig för att ta över för mycket som tjej…

  Om man har en sambo som ändå vill hjälpa till hemma kan det dock finnas ytterligare ett problem. Kvinnan tycker inte att mannens städning duger utan klagar och gör om det igen… Givetvis tycker inte mannen att detta är roligt och slutar förmodligen hjälpa till. (Om du nu tvunget måste städa igen – gör det när maken är UTE!)

 3. Jag och E delar på det mesta. Jag vägrar att börja pyssla om allt för jag vill inte göra det i framtiden. Jag tar kanske mest han om tvätten, men det är nästan alltid han som fixar maten. Själva? Hur är det hos alla sambopar därute?

 4. 5 hemligheter hur man får ett förhållande att fungera:
  1. Det är viktigt att hitta en man som hjälper till i hushållet, som lagar mat, diskar, städar och har ett bra jobb.
  2. Det är viktigt att hitta en man som kan få dig att skratta.
  3. Det är viktigt att hitta en man som du kan lita på och som inte ljuger.
  4. Det är viktigt att hitta en man som är bra i sängen och som älskar att ha sex med dig.
  5. Det är viktigt att dessa fyra män inte känner varandra.

 5. Linda: Jag tror hårt på din teori om att man som ny i ett förhållande VILL göra alla sysslor. Jag minns att det var skitkul att åka hem till Nicklas och städa och fixa maten. Man kände sig som en duktig husfru 😉

  Tina: Hihi, jag tänkte vid nummer tre att en sådan man som har alla egenskaperna finns fan inte, men det hela löste ju sig vid 5:an.

 6. Det är egentligen väldigt mycket som spelar in för hur man väljer att göra. Jag minns att du, Linda, sa en gång för ngt år sedan då Emil skaffade sin lgh att du inte tänker städa och fixa där eftersom det är HANS lägenhet och du har din i Jkpg. Sådana situationer kan ju också uppstå. Jag hade resonerat som dig, vill ju inte städa på två ställen! Men tänk om det blir så att man spenderar mer tid i den enas lgn än den andras, snacka om laddat för bråk!
  Ja jisses. Kan sådant här räknas som i-landproblem eller ? Vi kanske bara borde vara tacksamma som får glädjen att städa med en dammsugare på parkettgolv och inte sopborste på jordgolv 😉

 7. Jo, det minns jag. Men sen hände ju det som händer oss alla – man tycker det är skoj och därför började jag göra det. *ha ha*

Kommentarer inaktiverade.