Jag är smörgåstårtkvinnan!

Den blev ätbar!!! Vågar jag dra till med ordet g-o-d? Jaaa det vågar jag, den blev GOD! Med lite justeringar kommer den t.o.m. bli väldigt god. Lite mindre tonfisk och ättiksgurka, lite mer räkor och ägg. Jag följde flera olika recept och skrev inte upp hur jag gorde men ska försöka minnas och pränta ner det här:

Smörgåstårta:

Franskbröd
Smör

Räkröran: 
Skalade räkor
Rödlök
Crème Fraiche
Lite majonäs
 
Tonfiskröran:
avrunnen tonfisk i vatten
Ättiksgurka
Citronpeppar
Lite majonäs
Gräddfil

Garnering:
Vispgrädde
Créme Fraiche
Majonäs
Gräddfil
Skalade räkor
Skivade ägg
Rökt skinka
Ost
Körsbärstomater
Gurkskivor

Gör så här:
Skär bort kanterna på franskbrödet och ”limma” ihop dem med smör. Blanda de två rörorna i olika skålar. Börja med att bred på tonfiskröran på lager 1 och sedan räkröran på lager 2. 
Blanda vispgrädde, gräddfil, majonäs och crème fraiche. Vispgrädden ska vara lika tjock som gräddfilen. Bred geggan över hela tårtan, även på sidorna. Lite trixigt med sidorna men det ska gå. Lägg några skivor rökt skinka på ovansidan av tårtan. Låt den sedan stå i kylen över natten och garnera med resten dagen efter.

smorgastarta2.jpg

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

En kommentar till “Jag är smörgåstårtkvinnan!”

  1. Det va ju tur att den blev god! Så mycket som du hade handlat;-) You´ve got mail! Nä nu ska jag gå o lägga mig, du sover säkert redan… Kanske borde ringa o väcka dig;-) Hahaha

Kommentarer inaktiverade.