Vad hände med sunt förnuft?

Kollar på en dokumentär på SVT1 om en kille som lider av drogmissbruk.
Han åker dit för misshandel (och lite annat) och får en 2-års fängelsedom. Under fängelsetiden är hamnar han lätt i bråk och  han  lider av självmordstankar och psykoser. Detta dämpas med, japp just det, tabletter. När tv-teamet besöker killen är han helt borta av alla tabletter, han pratar sluddig, har gått upp 30 kilo och verkar helt borta. Efter ett tag med detta tablettleverne i fängelset inser man att det inte funkar så värst bra och killen skickas på avvänjning. Är det bara jag som ser bristen av sunt förnuft i den här historien?  Man ger en drogmissbrukare som behöver hjälp med att bli av med sitt drogmissbruk tabletter i mängder så att han är konstant drogad, sedan blir man förvånad över att densamme inte blir ”bättre” utan att man tvingas skicka honom på drogavvänjning. Dumheten i hela situationen är så uppenbar att den inte behöver förtydligas.

One Response to “Vad hände med sunt förnuft?”

  1. Anna skriver:

    Jag håller med dig. Jag vet en som försökte ta livet av sig med en massa sömntabletter. Han klarade sig å ambulansen hämtade honom. Vad tror du läkarna gör,jo dagen efter skickar de hem honom med en burk med piller.