Balsamicofilé med tryffelkantareller

Gjorde en supergod middag idag! Var enkelt och tog inte hela dagen att tillaga, sådant gillar jag. Snäll som jag är delar jag med mig av receptet.
 

Balsamicofil̩ med tryffelkantareller Р4 pers

– 600 g fläskfilé
– 2 vitlöksklyftor
– 1 dl balsamvinäger
– 3 msk flytande honung
– olja att steka i
– 2 krm salt och 1 krm svartpeppar

Tryffelkantarellerna:
– 200 g rimmat sidfläsk
– 1 äpple
– 200 g kantareller
– 2-3 tsk tryffelolja
– 1 påse Rucola

Sätt ugnen på 175 C.
Skala och hacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, salt och peppar.
Putsa fläskfilén och bryn den i en stekpanna, salta och peppra och pensla på lite av såsen. Lägg köttet i en ugnssäkerform och stek i ugnen tills innertemperaturen når ca 67 C, ca 20-25 min.
Tärna fläsk och äpple. Stek fläsk ihop med kantarellerna tills fläsket blir knaprigt, låt rinna av på papper. Blanda ihop med tryffelolja, äpple och rucola.
Skiva fläskfilén och ringla över såsen, toppa med kantarell-blandningen.
Serveras med en potatisgratäng.

balsamicofile-med-tryffelkantareller.jpg

3 Responses to “Balsamicofilé med tryffelkantareller”

  1. Anna skriver:

    Hörde att du hade en väldigt trevlig mattelärare;) Du hade väl en polotröja på dig 😉

  2. Missan skriver:

    Smarrigt !! Lite mycket vilök? Apprå på föregående inslag, en REDIG middag,
    typisk småländska.

  3. josse skriver:

    Missan: Jag tog bara 1 vitlöksklyfta och det räckte redigt bra 😉