En hemsk kväll!

Stod och tittade ut genom fönstret samtidigt som jag pratade med mamma i telefon. Då kom det en bil och körde rakt över den svart/vita katten som har struckit omkring här i några dagar. Jag slängde på luren och rusade ut. Katten försökte resa sig men föll sedan ihop och dog. Jag bara grät och klappade den stackars katten. Bilen vände om och kom tillbaka, det var två unga, ganska chockade killar. Det var inte deras fel. De körde så sakta, det såg jag, men katten flyttade aldrig på sig. Inte konstigt i och för sig att han inte hörde, öronen var proppfulla av skabb. Han hade inget halsband, ingen öronmärkning eller chip. Hans päls var genomtovig. Stackars liten! Vi grävde ner honom bakom förrådet. Ska ringa till polisen i morgon och höra efter om någon saknar en liknande katt. Jag tvivlar på det med tanke på hans skick och att han var oreggad. Fast någongång har han haft en ägare, det var ingen helt vildkatt eftersom jag kunde gå ganska nära honom i går eftermiddag.
Usch vilken hemsk kväll! Jag kommer gråta hela kvällen, klarar inte när djur dör!

One Response to “En hemsk kväll!”

  1. […] Idag satt jag och läste igenom en gammal Vmo nyheter. Såg en artikel om en bortsprungen katt. Den var svart och vit och hade varit borta från sitt hem i ett halvår. Hans hem låg här utanför samhället. Jag såg direkt att det var den svart/vita som blev överkörd härutanför för någon vecka sedan. Ringde Nicklas och kollade om kattens vita tecken stämde överrens med hur han kom ihåg den. Jomenvisst var det rätt katt! Jag körde ägarens namn i hitta.se, tack och lov fanns det bara en enda med det namnet här i byn. Han blev glad att jag ringde så de slapp leta och fundera mer över katten. Jag sade inget om i vilket dåligt skick katten var, det kändes onödigt. Tyckte synd om mannen som förlorat sin katt. Den hade visst haft halsband vid försvinnandet men sådant kan ju lätt fall av. Därför ska man ALLTID öronmärka och /eller chippa sina katter. Det kostar inte många kronor, har man råd att skaffa katt har man råd att åtminstone öronmärka. Tänk också på att öronmärkningen kan försvinna efter några år och bör då fyllas i. Vi måste vara rädda om våra små djur, vi är allt de har. Med de visdomsorden sagda ska jag nu lämna soffan och gå ut med hunden en sista gång för dagen. Permalink […]