Lite bilder från övervåningen

Passade på att fota lite idag där uppe när snickarna åt frukost.

Först lite före-bilder som Nicklas tog innan arbetet påbörjades, för mååånga år sedan. Vi har tyvärr dåligt med bilder på hur det såg ut däruppe innan rivning.

overvaningen-innan2.jpg   overvaninen-innan4.jpg
Sovrummet. Sovalkoven behåller vi, likaså de små garderoberna vid sidorna. I andra sidan av rummet var förr en långgarderob som man kunde gå in i. Vi ska ha långarderob (delad i två förvisso) men med skjutpartier istället.

overvaningen-innan1.jpg   overvaning-innan3.jpg
Allrummet på övervåningen. Det trekantiga träpartiet ovanför murstocken är nu borta. Fattade först inte varför de hade gjort det men det visade sig vara stöd för takbjälken, vi ska göra ett lite mindre sådant stöd… 😉

Och så lite bilder från idag:

overvaningen3.jpg
Sovrummet. Går inte att se så mycket för all bröte men bakom allt finns den där sovalkoven. Glömde ta kort på andra sidan där skjutpartierna ska vara, får bli i någon annan dag. I vilket fall som helst så har vi gjort korta väggar i kanterna på garderoben och en lite bredare vägg i mitten där tv:n ska hänga (noga uträknat ;-)), mellan dessa väggar ska det vara skjutpartier. Sedan har vi som sagt delat garderoben i två. Kändes säkrats så, Nicklas har sin halva – jag har min. Ordning och reda.

overvaningen7.jpg  overvaningen6.jpg  
I helgen fick vi ner innertaket så nu håller snickarna på att regla taket och sedan ska det isoleras så vi får det varmt och gott. Ser ni att den fula trätrekanten är borta. Wonderful!

overvaningen8.jpg   overvaningen5.jpg
Mycket jobb kvar. Bild nr 2 visar trappan ner, det är där, rakt ner vid de lodräta plankorna som jag vill ha in det runda fönstret. Jag tror minsann att jag har fått min vilja igenom, fast snickarna verkar inte glada, krångligt med runda fönstren.

overvaningen2.jpg   overvaningen1.jpg
Lite tapeter från förr. Den gröna hade jag diggat som fond.

Om det sker drastiska framsteg i morgon får jag studsa upp med kameran i högsta hugg. Här ska dokumenteras!

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Lite bilder från övervåningen”

  1. Det börjar ta sej ;)!! Kul! Runda fönster e snygga. Vi har det ute på verandan. Inte så svårt gjort, snickarna för väl visa vad de går för! 😉

  2. Nej, inte svårt men så satans dyrt… Kollade på nätet på en byggsida som kallar sig ”billig”, ett runt fönster i stl 50cm dia. kostade 8600:- Som hittat. Inte! Hittade en annan sida som hade stl 60cm dia. för 3600:- mer i min prisklass, men 60 är för stort. Aj aj aj, vi sitter i skiten 😉

Kommentarer inaktiverade.