En jobbvecka avklarad

Nu var denna jobbveckan avklarad. Har nu 1 veckas ledigt innan den sista jobbveckan tar vid. Ska bli skönt med en veckas lugn, behövs, för fy tusan vilken dag vi haft idag.
Redan vid öppning klockan 10 märkte man att det skulle bli en hektisk dag, hade en jömn ström av kunder till kassan. Lugnet före stormen… Strax innan ett började en kö bildas och plötsligt gick denna kö tvärs igenom hela rummet! Det tog liksom aldrig slut på folk. Vi slet på som dårar jag och Matilda men eftersom det kom nya kunder i kön hela tiden så kändes det som ett evigt arbete. Efter att ha stressat totalt i nästan en timme minskade kön och jag kunde äntligen ta middag, klockan två!
Men det är roligt att jobba när det är lite stress, jag gillar sånt!

Det är kul att jobba på sommaren när vi har mycket kunder för ingen dag är sig lik och man möter så mycket olika människor. Vissa är väldigt pratglada och trevliga, tyvärr träffar man på motsatsen också…
Det klart bästa under den här veckan var då en kvinna ringde och skällde över att en minifontän (japp, vi säljer annat än stekpannor) hon köpt inte funkade. Reservdelarna fattades och dessutom var hon pissed off för att beskrivningen var på engelska. Det sistnämnda kunde jag ju bara hålla med om men inte göra mycket åt då detta inte är en vara som vi gör utan köper in. Reservdelar visste jag dock inget om. Trodde den varan var färdig så att säga. Tog kvinnans telefonnummer och ringde sedan leverantören, fick mina misstankar bekräftade, fontänen köps ihopsatt och klar. Jag ringde upp kvinnan som blev mycket upprörd och förvirrad då hon tolkat beskr. som att den ska sättas ihop. Nädå, svarade jag, ”det är bara att sätta i kontakten”.
*lång tystnad*
”För du har väl testat att sätta i kontakten”
*tystnad*
Sedan började kvinnan i falsett utropa att det minsann inte går att sätta i en kontakt om man inte vet hur saker och ting fungerar, ”det kan du väl ändå förstå!? Det kan man ju bara inte göra. Och lampan sedan då, den som ska lysa, var finns den!?. Aha, en liten där nere säger du. Mmm där sitter den, så liten, så liten, såååå liten. Hmpf.”
Vi avslutade med min uppmuntran om att hon skulle testa sätta i kontakten och sedan höra av sig om den fortf. inte fungerade. Hon har inte ringt igen. :mrgreen:
Denna kund var ju egentligen ganska otrevlig, men det gjorde inte så mycket för vi hade något att skratta åt i flera dagar sedan 😉

Allvarligt talat så tror jag att många skulle bli chockade om de visst hur illa man kan bli behandlad som butiksbiträde, speciellt som ung tjej, det verkar vara lika med okunnig, korkad, lat, dum och totalt kass för vissa.
Hade en kund som hävdade att vårt gjutjärnsgods går att köra i diskmaskinen. Jag är, efter 10 års arbete på samma ställe, mycket medveten om att så inte är fallet. Men det var jag som var dum och hade gått på en myt enligt kunden 😉
Tack och lov är majoriteten av våra kunder mycket trevliga och man kan lämna jobbet glad i hågen.

Men det ska ändå blir skönt att vara ledig en vecka, ska inte le och vara trevlig emot en enda människa den här veckan! Bara vara mitt vanligt sura, småspydiga jag 😉

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

En kommentar till “En jobbvecka avklarad”

  1. Kunden har väl alltid rätt? 😉 Ringde igår men det var bara upptaget… Måste ju bestämma…

Kommentarer inaktiverade.