Midsommarafton

 

Gårdagens firande började med silllunch hos mamma. Jag som är sillgalen åt som en gris. Det finns ingen bättre mat än sill, nypotatis, gräddfil och gräslök. Mums! Fia ville också fira så hon fick lite nypotatis och gräddfil att smaska på. Till efterrätt tryckte vi i oss jordgubbar med grädde.

midsommar8.jpg  midsommar3.jpg  midsommar1.jpg  midsommar2.jpg

Sedan skulle mormor, morfar, mamma och Thomas åka på raggarrunda och kolla in hus och då beslöt jag och Nicklas oss för att göra samma sak, fast på annat ställe än de andra. De åkte runt i skogen och tittade på gamla torp medan vi åkte till Värnamo och kollade på nybyggen 😉 Stoppade först på McDonalds för kissepaus (jag och Fia…) och lite glass-smaskande. Donkens Flurry Daim är goooood! Det tyckte Fisen också som fick smaka. Vår raggarrunda fick bli till fots då man kände sig rund som en tunna efter all mat. Vi parkerade bilden och gick runt på det nya området där det finns en hel del nybyggda hus. Kul att gå och samla inspiration och få drömma lite. Trist bara att alla hade sina rullgardiner nere. Varför ha stora fönster på sitt hus om man ändå inte vill ha insyn?
Efter en mellanlandning hemma åkte vi tillbaka till mamma för grillning. Även om man fortfarande var mätt efter lunchen var det bara att trycka i sig lite till. Man ska må illa på midsommar 😉
Efter grillningen kom mobiltelefonerna fram och det var ett himla pipande till höger och vänster. Nej, det var inte min telefon utan mormors, Karl-Eriks och Anna-Lisas. Så sociala var de! Satt med sin mobiler och knappade 😉
Kvällen avslutades med lite äppelkaka, till Nicklas stora förtjusning.

midsommar7.jpg  midsommar6.jpg  midsommar5.jpg  midsommar4.jpg
Ett försök att ta kort på en nyäten hund…

Nu ska vi äta sill, nypotatis, gräddfil och gräslök :mrgreen:

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.