Nybörjarkurs

Igår var det dags igen, började dock inte så bra för oss. Jag glömde bort tiden och kom fem min. för sent. Då hade de andra redan gått iväg på skogspromanden och vi fick snällt stå och vänta vid klubbstugan. Det var visst ändå ingen större skada skedd för ledaren hade för sig att jag sagt till förra gången om att jag skulle bli sen och därför hade de gått i utsatt tid. Skönt att man inte sabbade för de andra! Fast iofs gjorde vi nog det ändå sen… Alla hundarna var nämligen väldigt luktiga igår. Även Fia, alla gick och sniffade som galningar i backen. Plötsligt säger en av deltagarna, som har en hane, till mig att hon tror  minsann att Fia luktar gott idag, vääääldigt gott. Jaha, säger jag frågande. Vi anade ju förvisso att hon ev. hade ett löp på gång för någon vecka sedan men efter att vi upptäckt och behandlat öroninfektionen verkade det hela över. Hon slutade att vara så där seg och slickandet upphörde. Men visst fasen kan det väl vara ett löp nu ändå, ett torrlöp. Men i så fall borde det vara över i slutet på denna veckan eller i början på nästa. Gärna jäkligt snart tack för vi ska på utställningskurs på söndag…
Man får ju inte ha löptikar på huvudplanen på vår klubb, då får man träna vid sidan av, lite trist. På ett sätt kan jag tycka att det är fel. I vardagslivet och på utställning t.ex. så kommer hanarna att möta löptikar (är ok på utst. nämligen) överallt och då är det upp till ägaren att ha sådan pli på sin hund att ingenting händer eller stör dem, då kan man inte skylla på att det är löptikens fel!

Annars gick gårdagen bra, Fia är duktig på inkallning och någorlunda på kontaktsök, dock krävs fortf. köttbullar som muta för att hon överhuvudtaget ska bry sig om mig och det jag säger. Det är liksom inte för min skull hon gör något, det är för köttbullarna ;-) 
På teorin fick vi lite tips på småövningar man kan använda sig utav hemma för aktivering. En av ledarna gav tipset att stoppa godis i en medicinburk för att sedan låt hunden kämpa med den ett tag, vitsen är att hunden ska komma till dig med burken när den inser att den inte kommer få ut godiset själv utan behöver din hjälp. ”Då kan man ju sitta i soffan och glo på tv samtidigt som hunden får aktivering” sa hon. Så klockrent! Fler sådana tips tack 😉 Fast å andra sidan tror jag inte att Fia hade bett mig om hjälp om inte jag tränar in det aktivt, hon är liksom inte typen som ber om hjälp. Aktiveringsbollen skiter hon fullständigt i om de sista godisarna inte går att få ut. Synd om dem liksom.

På söndag är det alltså dagt för utställningsträning på klubben och vi ser fram emot det något enormt. Ska bli skitkul. Mest ska det bli kul för att Nicklas ska gå med henne, jag ska bara kolla på. Han tränar ju knappt någonting med Fia i vanliga fall så det ska bli intressant att se… Moahahaha. Fast hon är ju så jäkla impad av Nicklas så hon lyder nog honom perfekt i alla fall. Jag fattar inte vad han har som inte jag har!
Känner mig dock aningen stressad just nu. Har en tenta på lördag, ska lämna in min del i gruppredovisningen senast måndag, uppsatsen ska vara klar till på onsdag och på fredag ska uppsatsen + min egen bedömning av den + min bedömning av någon annans + läsloggen på den där 200 sidors boken som jag ännu inte läst in. Så jag sitter inte precis sysslolös om man säger så… Jag borde definitivt inte skriva blogg, det är helt slöseri med min dyrbara tid just nu. Så jag slutar väl här då. SLUT.


Botten upp! :mrgreen:

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

5 reaktioner till “Nybörjarkurs”

  1. Behöver inte vara medicinburk. Flaska går precis lika bra! Skruva inte åt korken hårt, så kan hunden lära sig öppna flaskan. Joo, det är sant. Inte lika bra om hunden får fatt på en halvfull colaflaska…. Kolla på anslagstavlan på klubben. Finns tips och trix där!

  2. De som visas nu av DH är säsong fyra och avsnitt 6 eller nåt…Har för mig att de visade några avsnitt av säsong fyra i höstas=)

  3. Helena: De sa igår att man kan lägga hundens frukost i burken/flaskan och så får hunden liksom jobba för maten. Mmm visst. Fia slängde ut torrfoder över hela huset men inte tusan käkade hon upp det. Fram med dammsugaren… 😉

    Therse: Nope, utställningen är den 1:a maj men på söndag är det endagskurs med ringträning som vi ska gå. Laddar inför 1:a maj vettu :mrgreen:

    Anna: Ok, tack för hjälpen!

  4. Ja, jag tänkte väl det! Har ju alltid vart 1 Maj, så därför jag blev lite förvånad!
    Jag och min mamma kommer och hejar på er! : )

Kommentarer inaktiverade.