Nybörjarkurs

Ikväll började nybörjarkursen på Brukshundklubben här på orten. Fia och vi var naturligtvis på plats. Hon tyckte det var oerhört spännande med alla dessa dofter och framförallt: alla dessa hundar! Försiktigt fick hon hälsa på några av dem och jag tror hon fann en vän i en av de mindre hundarna.
Vi körde lite kontaktövningar där jag upptäckte att Fia tycker att levergodis inte alls är lika lockande som leksaken. Intressant. Jag lärde mig också att jag inte ska ha förlovningsringen på när jag håller i kopplet för när hon drar trycker lädret in ringen i handen och vips så har man fått blåsor. Så på tisdagskvällarna hädanefter kommer jag att vara oförlovad 😉
Lite trist var det på teorin där vi fick ett papper om olika ”rasgrupper” där Frallan stod under rubriken Kamphundar. Visserligen är rasen en korsning av olika kamphundar, bland annat, men den har aldrig använts till det ändamålet. Frallan framavlades för att vara ett fulsöt sällskap åt hovdamerna på hoven i Frankrike.
Det var synd att man i pappret mest skrev negativa saker om dessa s.k. kamphundar. Det var en massa förbud mot vad man inte får göra och avslutande med en varning ”Det behöver inte hända något men när det händer något så gör det det rejält”. Precis som om det inte är så med alla hundar!?
Jag vet en J.russel som bet sig fast i halsen på en annan hund, jag vet en blandras mellan Schäfer och bordercollie som det slog slint på i huvudet totalt.
Varför stod det inte på de andra ”rasgrupperna” att man aldrig kan lita på sin hund till 100%, oavsett ras?
Btw så tillhör Frallan rasgrupp 9, sällskapsraser. När vi är på utställning är det inte särskilt ofta man ser en ring för kamphundar 😉

Ser i alla fall fram emot nästa tisdag. Det ska bli kul att gå kurs! Jag tror att vi kommer lära oss massa nyttigt. Och förhoppningsvis får de andra i gruppen lära sig vilken go hund Frallan är, när den vill :mrgreen:

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

3 reaktioner till “Nybörjarkurs”

 1. På våra papper står Fransk bulldog med på tempel och societet hundar oxå. Vår kursledare sa dessutom att många av kamphundar används olika i olika länder. T.ex. används en del som ”nanny-dogs”, alltså barnvakter. Så de så!! Lycka till i fortsättningen! Undrar om ni fick samma bunta papper som vi?

 2. hej svejs

  appropå dina kommentarer : vi såg en mycket ful nuna igår, den satt på någon som var uniformerad o stog utanför Hämta.
  men för att prata om något som är roligare, så har Stina fått 2 kattungar inatt + 3 till men de levde inte . En var sköldpaddsfärgad o en var röd . Jag tror att det är en flicka o en pojke .Appropå Fia , om hon nu är en liten kamphund är hon en gullig sådan!

 3. Helena: Frallan stod med under den kategorin på vårt papper också. Där kändes det lite bättre att vara placerad säger Fia 😉 Mejlade Anne för att kolla upp det där med att kampa och lite annat så nu känns det ändå som om jag har koll. Hoppas bara inte att någon i gruppen tror att Fia är ett litet kamphundsmonster, men det ser de la på henne att hon inte är!

  Gunilla och Jari: Jag fick ett varningens telefonsamtal från Daniel om just den där uniformerade fulinge, så jag var beredd den här gången 😉
  Vi kommer och tittar på de små söta kissarna när de vuxit till sig lite. Undrar va Fia-kamphund kan tycka om sådan där små söta ätbara kattbebisar 😉

Kommentarer inaktiverade.