BIR!

Nu är vi hemkomna, eller ja, vi har ju egentligen varit hemma i 1 och en halv timme nu… Det blev alltså en riktig heldag på Åby travbana, där utställningen ägde rum. En heldag med ett mycket trevligt resultat:

BIR!!!!!

För er som inte är riktigt hemma på utställningsspråk så betyder det Bäst I Ras och innebär precis som det låter. Fia var den finaste Franska bulldoggen på plats tyckte domaren. Visserligen var det inte fler än 6 Frallor, men ändå! Fia vann över 4 andra tikar, varav två var i 9-15 månaders klassen och, viktigast av allt, hon vann över en hane. En hane! En 6-9 månaders hane! Det var kul! Men inte kan man då säga att hon vann på sitt fina uppträdande precis… Flera gånger inne i ringen stannade hon för att sätta sig ner och försöka klia av sig halsbandet. Och när hon tävlade om BIR titeln drog hon så jäkligt i kopplet att hon spydde! På tre ställen spydde hon ner den fina utställningsmattan… Men hon är en bedårande charmig liten skit och det kunde tydligen inte domaren motstå, trots klipauser och spya 😉
Lite trist att vi, efter att hon tagit BIR-titeln, fick vänta i 4 timmar på nästa tävlingsomgång, den där alla BIR inom gruppen (9) tävlar emot varandra för en BIG (Bäst i grupp) titel som sedan ska ta en till den sistan ”finalomgången” där man tävlar om BIS (Best in show). Hänger ni med? 😉 Vi kom i alla fall inte vidare i BIG och det var ju trist men ganska väntat. Inte hade jag trott att vi skulle komma hem med en BIR från hennes första utställning!
Men nu är det hårdträning som gäller. Inga mer klipauser eller dragkamper i ringen tack.
Annars gick dagen riktigt bra. Fia var nöjd med att sitta på/i buren och studera de andra hundarna. Då och då kom det fram någon salig människa och villa klappa den lilla och det skötte hon också fint. Det är en ganska lugn och cool liten vovve vi har som tar det mesta som sker med ro. Hon skällde inte och hon verkade inte vara rädd för att vara på utställning som trots allt är en ganska rörig tillvaro. Ähh va fan, när jag ändå är igång och skryter: Vi har den allra bästa hunden i hela världen 😉

utstallning2.jpg Fia i buren i väntan på att få gå in i ringen.

utstallning3.jpg  utstallning4.jpg  Gosa lite med matte och husse som uppladdning. Fungerade tydligen bra… 😉

utstallning7.jpg  utstallning5.jpg  utstallning6.jpg I ringen.

utstallning8.jpg  Klipaus!!!! :mrgreen:

utstallning10.jpg  I BIG-tävling. Kolla in den söta Mopsen som står bredvid Fia. Fia blev så förälskad i honom att hon bara var tvungen att hoppa lite på honom när de båda stod i kön in i ringen.

utstallning1.jpg  Fias första rosetter!

 

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

7 reaktioner till “BIR!”

 1. Duktig hund,men det visste vi ju innan. Fina rosetter! En fråga, kissar och bajsar
  de på mattan också? Ta`upp bajs går väl an, men KiSS.

 2. GRATTIS, GRATTIS,GRATTIS!!!
  Tur vovven är cool, för ni var väl inte det eller??
  Ringer ikväll för info!

 3. Missan: Hon är ganska duktig den lilla Fisen. Jag vill sätta rosetterna på buren i bilen men det får jag inte för Nicklas! Bajs är ju inga problems att ta upp men spya och kiss är ju värre. Vet inte riktigt hur de löser sånt. Nicklas fick iaf ett papper att tork upp spyan med. En liten liten servett så det gick väl sådär med den uppgiften.

  Helena: Tackar tackar! Jag var ganska nervig men Nicklas och hunden var lugna. Iaf utanför ringen, väl därinne blev det ju lite kaos 😉

 4. Stort grattis till vinsten!!!
  Det är så kul att läsa om de små egenskaperna Fia besitter, man märker att de är systrar, de är såå lika varandra både till utseende och beteende. =D
  / Ella & Ninja

 5. Tina, Linda, Ella: Fia tackar det allra hövligaste!
  Ella: De är så fruktansvärt lika i ansiktet! Jag tror inte att jag hade sett skillnad… 😉

Kommentarer inaktiverade.