Förstår inte tänket

Läser  i loklatidningen idag att ett gymansium på grannorten har fått sina kommande discon, därav även studentfesten, avbokade av sin fritidsledare eftersom denna insett att lokalen festerna skulle äga rum i ägs av Sverigedemokrater.
Jag förstår inte fritidsledarens tänk. Är han rädd att hans elever ska förvandlas till små ondsinta Sverigedemokrater där mitt i dansandet? Eller handlar det mer om en principsak från fritidsledarens sida, man ska inte stödja Sverigedemokrater.
Jag tycker att hela historien är lite pinsam eftersom fritidsledaren uppenbarligen lägger in sina egen politiska åsikter i den här frågan. Borde inte han vara neutral i politiska frågor för att inte påverka eleverna?
Tycka vad man vill om Sverigedemokrater, Moderater och alla andra politiska partier, oavsett så lever vi trots allt i ett demokratiskt samhälle där alla har rätt att tycka precis som de vill så länge deras åsikt inte går över gränser och klassas, enligt svensk lag, som olaglig.
Det är beklagligt att fritidsledaren dessutom går ut i tidningen och erkänner att hans beslut grundar sig helt och hållet på den politiska inrikting som ägarna har. Vad ger det för signaler till eleverna? Tro på vad fan ni vill bara ni tror som jag liksom…
Oavsett om en elev är moderat, socialdemokrat eller rent av nationalsocialist ska man aldrig nedvärdera dennes tro. Man kan föra diskussioner och visa eleverna de olika partiernas åsikter men inte mer. Inte påverka, inte försöka omvända. Det finns andra forum än inom skolvärden som man kan hålla på med sådant.  
Skadan i grannorten är redan skedd. Ägarna till festlokalen utpekas som onda människor, fritidsledaren har skämt ut sig genom sitt agerande och eleverna är troligtvis vansinnigt förbannade för att de inte har någonstans att partaja.
En riktig solskenshistoria! Ska bli intressant att se hur den slutar.

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.