Kommer sabba vartenda foto

Hade gjort halva lektion 2 i Photoshopkursen idag. Den går på distans så jag sitter hemma, kollar på en film som Mattias på Moderskeppet har gjort, pausar och övar, kollar lite till, pausar och övar. Så där håller jag på. Märker dock en tendens att pauserna blir längre och längre för varje gång. Jag blir mer och mer indragen i Photshops värld och när jag väl håller på rinner tiden iväg. Jag vill fixa alla mina kort på en gång! Helst nu.
Jag kan ta bort röda ögon, fixa facet på folk så alla fläckar försvinner och kopiera runt saker i en bild. Det är så kul!
Men jag ser samtidigt en fara i det här. Får hålla fingrarna i styr och inte photshoppa bort vartenda bild vi har, något kan ju få förbli äkta. Men det är nog lätt hänt att man, när man behärskar programmet, fixar lite väl för mycket.
Än så länge är jag väldigt mycket nybörjare, det märks när man jämför mina bilder med de andras som läser kursen. Men jag ska nog fan lära mig jag också!
Det här gjorde jag idag, inget stort men ett framsteg för mig.

jag-och-ester-svartvit-org.jpg  Det här är orginalbilden endast omgjord till svartvit med autofunktion.

josse-och-ester-svartvit-2.jpg Det här är min omgjorda bild. Jag har använt autofunktionen för att korrigera levels, colours och contrast (Latmansversion? – Ja men visst!). Jag har fixat till fläckar eller ojämnheter i mitt ansikte med Healing Brush. Efter det markerade jag oss två med magnetlassot och lade en feather runt mig och Ester, dvs. gjort så att vi smälter in mer i omgivningen, blurrat ut våra kanter (fan va svårt att förklara…). Efter det skiftade jag det markerade området och lade en Gaussian Blur på bakgrunden för att få den mer suddig.
Ähh, va tusan, jag har egentligen ingen aning om vad jag har gjort men något liknande det här var det väl 😉

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

5 reaktioner till “Kommer sabba vartenda foto”

 1. Ang mitt senaste inlägg i min blogg:
  jo de e ju sant att de har NOG ek på IKEA. men varför finns det inte att se på internet för? Och alla de vanliga skåpen? varför står inte det ek också?
  Är jag bara blind eller vad?
  får se om jag kan krafsa fram nåt… haha..

 2. Tina: Jag tycker att deras sida verkar vara lite skum. Är inte alltid de har med alla de träslag möbeln finns i. Det bästa är väl att åka dit och kolla. Men man har ju inte precis vägarna förbi Ikea så ofta. Du får ta en utflykt dit snart, säg till innan så kan jag hänga med som sällskap.

 3. Jo det en nog fan sant, jävla ikea.
  Ja om nån vecka lr så får jag nog dra dit å looka!
  🙂

Kommentarer inaktiverade.