Skitdag

Inte nog med att jag har ett svidande sår på läppen, jag har fått brev från csn också…
Piss!
Ni förstår, csn har ett lite omodernt datasystem som tyvärr inte klarar av att registrera att jag ska läsa på fem olika skolor den här terminen. Det blir för mycket för det lilla datasystemet, så det haverera. Istället för att registrera fem kurser protesterar systemet genom att inte registrera en enda. Detta vållar lite problem för de s.k. ”hjärnorna” bakom csn så de beslutar sig helt enkelt för att skicka ut ett papper till mig där det står att jag ska fixa underskrifter från de fem skolorna jag pluggar i. Innan detta är gjort kan jag alltså inte få några pengar. Csn är supernöjda med det här, ”hjärnorna” klappar varandra på ryggen och gratulerar till den smidiga lösningen.

Suck.

Efter en stunds dividerande med csn, blev tre samtal faktiskt, kom vi fram till att jag ska skicka min studieförsäkran via mejl till Borås och Jönköping, de skriver ut papperna, skriver under och skickar dem med vanlig post tillbaka till mig. Det sistnämnda momentet var tydligen väldigt viktigt för endast orginalunderskrifter godtas av datasystemet på csn. Det kan den lilla djävulen!
Jag ska i eftermiddag åka till Gialved för att få en underskrift där, ska på måndag försöka få komma till Värnamo där nästa underskrift ska på. Högskolan i Halmstad får vänta med sin underskrift tills jag börjar kursen eftersom de tyvärr inte kan registrera folk på den skolan förrän kursstarten.

Idag har jag spenderat 1 timme på plugg och två timmar på csn. Är det verkligen så det ska vara att studera?

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.