Sol bad och mat.

De här tre sakerna är vad semestern handlar om (silkontuttar har väl även det en given plats iofs). Just maten var idag alldeles underbar! Vi hittade en indisk resaturang nere i byn som serverade himmelskt god mat! Nu bara måste jag hem och köpa en kokbok med indiska rätter. Blev helt frälst!
Badet idag var också bra. Vattnet var klart och fint och tidvattnet satte in lite senare idag så det gick bada en bra bit in på eftermiddagen. Har tagit lite bilder för att ni ska få ett hum om hur stor skillnad det är på vattennivån här.

stranden-pa-formiddagen.jpg  Detta är taget på förmiddagen, vattnet går nästan upp till solstolarna när det är som högst.

stranden-efterrmiddag.jpg  Stranden på eftermiddagen. Nu har det börjat dra sig undan.

nicklas-pa-stranden2.jpg  Detta är taget från solstolen på eftermiddagen. Det är Nicklas som står nere vid vattnet. På morgonen är det två steg till havet från solstolen, här är det liiiiite längre 😉

havet-ar-borta.jpg  Här är stranden på kvällen. Havet är lååångt bort och stenarna och korallerna ligger blottade.

nicklas-pa-stranden1.jpg  Här är Nicklas igen fast på kvällen.

koraller.jpg  Sådana här fina koraller är det som tittar fram på kvällen.

sjoborre.jpg  Man ser massa äckliga djur när vattnet dragit sig undan. Här är något äckligt djur eller om det är en växt, äcklig var den i alla fall.

krabban-krabbsson.jpg  Och så har vi pappas bästa kompis, Krabban Krabbsson! Jag har mött honom, pappa, in real life!

restaurangen.jpg  Här är restaurangen vid stranden som mormor verkar har sett på Google Earth. Är det möjligtvis samma? Mormor?

linbanan.jpg  Linbanan som tar oss från hotellet till stranden. Det går att gå men är brant och jobbigt när man är lat turist. Helt löjligt egentligen för det är verkligen inte långt att gå. Man blir lat av att ha semester.

Idag har jag förövrigt fått ett utbrott på de andra hotellboende (läs snobb-britterna) De är helt makalösa! Det går en liten buss mellan vårt hotell och byn var tionde minut. Det är egentligen en liten lasbil vars flak de placerat bänkar på och slängt upp ett tak över. Ingången är längst bak på kortsidan. Det är trångt både på höjden och bredden i den lilla bussen. Jag tycker naturligtvis då att först på bussen ska sätta sig längst in. Det är ett helt förnuftigt resonemang eftersom det är nästintill omöjligt att krångla sig förbi folk i det trånga utrymmet. Britterna håller tydligen inte med mig… De ska in först och de ska sitta ytterst, närmast dörrhålet. Deta resulterar i att alla andra får kråma sig förbi deras feta lår när man vill med :evil: Dessutom lider de av någon sorts skräck att sitta nära folk. Häromdagen var det nästan fullsatt i bussen när ett gammalt par hoppade på. Det var en halvmeter mellan en brittgubbe och Nicklas men ändå flyttade gubben inte in. De stackars gamla paret fick tränga ihop sig längst bak i bussen på en pytteliten plats bara för att han inte kunde lyfta på rumpan. Fy var ouppfostrat! Jag tror minsann att jag får ha en uppfostringskurs med britterna här på hotellet. Vill poängtera att inte alla britter är sådana här, vissa är bara fult klädda liksom. Hahaha, skämt å sido, det finns schyssta britter som lyfter på rumpan, sätter sig längst fram i bussen och klär sig snyggt. Även om de inte finns på det här hotellet 😉

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

6 reaktioner till “Sol bad och mat.”

 1. Jag vill oxå till Thailand!! Det är inte kul här nu…Ta vara på det sista och ha det riktigt, riktigt skönt../Helena

 2. Jag håller med Helena, vill också till Thailand! 🙂 Då var det strax dags att återvända till verkligeheten igen då. Fast ni kommer ju hem med fina minnen, kort och solbränna iaf! 😉 Kramar

 3. Ja ni ser ju ut att ha haft en riktigt kanon semester… Vad blek jag kommer känna mig sen när du står jämta mig.. tala om att man känner sig som en snögubbe då.. Men njut nu av de sita dagarna o ha det bra!! Kram

 4. Hej vännen! Nu har du visst fått ett mail till… Kom på lite mer… Snart e du hemma igen! När åker ni därifrån? Här e jätte fint väder! Det regnar så fint så…;-) Kram

 5. Yes, helt rätt byggnad JAG vill inte åka till Thailand! Nu stavade jag rätt på
  landsnamnet (nytt svenskt ord)

  Välkomna hem.

 6. Carina: Vi är ju alltid bleka i jämförelse med Josse så det blir nog inte mer annorlunda nu! Ha ha.

  Josse: Kul att läsa det Missan skrev. Någon som INTE vill åka till Thailand är lite ovanligt.

  Kram

Kommentarer inaktiverade.