Matt turist

Inte matt utan matt som i att ha atit valdigt mycket. Finns inga prickar over bokstaverna har nere. Jobbigt att lasa och jobbigt att skriva med. Men ni far sta ut. Jag gor det i alla fall. Med 35 grader i luften och 28 i vattnet gnaller man INTE pa att tangentbordet saknar prickar.

Idag har vi utnyttjat varmen till fullo och stekt pa stranden fran morgon till kvall. Det var varmt. For att vara lite gnallig kan man saga att det nastan var for varmt. Nicko haller inte med, han alskar ju varmen over allt annat men jag ar mer kansligt pa den punkten. Tack och lov svalkar vinden en del, utan den hade jag nog avlidit dar i min solstol.

Hotellet ar liiiiiite besvikelse. Jag tror vi hade for hoga krav. Normala manniskor hade sakert tyck att detta ar ett forsta klass hotell men vi ar ju som sagt lite gnallga. For det fosta luktade rummet mogel som tusan nar vi kom. Gnallde lite pa det i receptionen men det fanns inget annat rum ledigt sa vi fick snallt ga och lagga oss. Nicko tycker fortfarande att det luktar men jag kanner det i arlighetens namn inte alls langre. Tror det bara var lite instangt. Tycker inte vi ska krabbla med att forsoka byta eftersom vi endast har nagre fa dagar kvar pa det har hotellet. Vi far se vad som hander. Sen ar personalen inte lika tillmotesgaende har som forra aret pa Orchid. Fast a andra sidan ar frukosten battre har och dessutom har vi havsutsikt, velly nice som thailandarna sager. Men dar kommer nasta gnallning, havsutsikten kunde varit battre. Ja, det ar sant. Vi ser mest stranden och bara liiiite hav. Gnall gnall gnall…

Ikvall har vi kakat planka OCH banansplit, darav rubriken. Jag rulla numer istallet for att ga. Vi hade en supersot servitris som bad helt nervost om ursakt for att persiljan inte lag perfekt for att den rakat blasa nagon mm till hoger da hon bar ut brickorna till vart bod. Det visar lite pa hur otroligt serviceinriktade thailandarna ar.

Vi traffade en dodligt sot valp idag ocksa. Maste typ ha varit en pinscher eller nat sant. Pytte pytte pytte liten var den och jagade Nicklas sko hela tiden. Den forsokte tugga pa dem men hans sma tander lyckade inte sa bra. Helt rangliga langa ben hade han som gicka pa alla hall och kanter nar han sprang. Sa nu ska vi ha en san hund bara for det.

Flygresan gick forresten bra. Var betydligt skonare att aka tio timmar utan mellenlandning an sa som vi akte sist. Nu sov man den mesta tiden och om man gick pa toa behovde man inte oroa sig for att hela skiten skulle braka ihop som pa planet forra aret. Men folk spydde till hoger och vanster, det var ju lite ackligt. Stank spya i hela planet. Blev lite orolig for vinterkraksjukan men vi verkar ha klarat oss. Vi blev en timme forsenade fran Landvetter pga av halkan pa landningsbanan. Planet bara slirade nar det skulle ta sig darifran. Men det loste sig.

Nu hinner jag inte skriva mer for tiden ar snart ute. Kna inte lagg upp nagre bilder, den har datorn kunde inte ta mitt minneskort men det kansken  kommer bilder langre fam i veckan. 

Oj maste ju beratta om den lilla flickan som salde blommor. Hon kan ha varit fem eller nat sant. Jatteliten iaf. Hon kom nar vi kakade och borjade lek lite pa staketet, sen kom hon pa att hon skulle salja blommor och forsokte med Nicko men han tackade nej. Da klattrade hon vidare pa staketet och da och da forsokte hon sajla lite. Stackars liten, hon hittar nog inte ens hem! Men hon sag valmaende ut, var ren och sa. Men hur fan kan man skicka ut en femaring i det har kaoset!?
Hejcon bacon! 

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

5 reaktioner till “Matt turist”

 1. Å vad härligt med 35 graders värme här är de ju en massa snö=( Ha de så skoj och spana efter Martin;)

 2. Hej!
  Låter som om ni har det underbart. Jag är inte lite avundsjuk kan jag säga. På måndag kommer emils föräldrar hem från Thailand så då får vi väl höra ännu mer om hur underbart det är. 😉 Vädret är ju precis tvärtom här hemma. Jättemkt snö! Jag har ju lånat mamma och pappas bil hela veckan eftersom de är i Kina och vet du vad som hände idag? Jo, radioantennen bara hängde. Den måste ju gått av på något sätt.. Pinsamt. Jag ringde i panik till Emil men han hade inte på telefonen, då provade jag med Sven men inte heller han svarade. Sista försöket gick till martin men han gav mig inte direkt några konkreta råd. Så nu gäller det bara och vänta och se vad man kan göra åt detta. Skumt är det iaf!

  Fick brev från dig på posten igår! Blev superglad! En potatisskalare är ju faktiskt precis vad jag behöver! Tack! 🙂

  Jag hoppas att du skriver mer snart och låter oss veta hur bruna ni blir. 🙂 Blir det några utflykter eller nåt?

  Mamma ringde förresten från Kina igår. De har det helt underbart. De hade ätit en jättegod 6-rätters middag (hur orkar man 6 rätter???!!!) för bara 25 kronor. Sedan hade de åkt sån där cykeltaxi i 5 km för bara 10 kronor. Stackars kineser som cyklar för så lite pengar… Dessutom var hon tydligen en hejare på att pruta vilket är ganska underligt eftersom hon bara talar svenska. Men allt är väl möjligt tydligen… Hon skulle köpa en väska som kostade 200 kr men fick tillslut 3 för 100 kr istället. Hon förlorade ju säkert på det ändå men det är ändå otroligt hur man kan pressa ner priserna.

  Ha det nu jättehärligt och ta ett dopp eller två för mig!
  KRAM

 3. Hej hej!!! Å det låter helt underbart.. tycker INTE ni ska klaga, finns såna som inte ens har råd att åka nån stans… Det låter gött med 35 grader.. hade jag oxå velat ha året runt här i Sverige i och med att jag är så frusen av mig.. Skriv snart igen!! Kram

 4. Hej darling! Usch va varmt.. Är nog lite för varmt för min del..;-) Att ni bara orkar sitta o pressa en hel dag..? Jag hade nog blivit rastlös! Jag tror nog att ni hade lite höga krav på hotellet. Men det e ju tur att ni inte ska vara där hela tiden… Lite får man allt stå ut me… Har precis varit ute o tagit väck ALL snö här utnanför. O det va mkt! Gnälla får man;-) Saknar dig redan o du har bara varit borta i två dagar…. Skulle ju ringt till dig annars ikväll… Men nu får jag städa istället, vilket iofs behövs… Men men.. Skriv snart igen! Kramar!

 5. Anna: Ingen Martin an, men jag spanar
  Linda: Later som din mamma hade behovts har. Mina kop gar inte bra alls. De har blivit dyrare har sen sist. Priset pa solstolar till exempel har fordubblats sen sist!
  Cina: Vi ar gnallspikar you know 🙂
  Carro: Jag har minst lika jobbigt har. Skottar inte sno men sand! Fran solstolen, ur skorna, pa golvet pa rummet, toaletten, haret, knavecken, ur handvaskan…..

Kommentarer inaktiverade.