Ho ho ho, finns det några snälla barn?

Inte i det här huset i alla fall! Jag och Nicklas har haft syndardag. Vi har ätit så mycket godis och onyttigheter att det nästan är skamligt. Chips, bilar, Gott o blandat, choklad…

Försökte mig dessutom på en chipslåda till middag men den blev skit. Ovanligt… 😉 Fick receptet av en klasskompis och jag tvivlar inte en sekund på att det säkert är jättegott, om någon annan än misslyckad-i-köket-Josefine ger sig på’t. Fast nästa gång jag gör den, då jäklar me ska den bli bra! Jag brände inte maten i alla fall, det var ju ett framsteg. Dock brände jag lite grytlapp istället. Tog ur formen ur ugnen och lade grytlappen på spisen. Hade visst glömt stänga av den plattan efter riset. Började lukta riktigt mysko innan jag förstod vad som hänt. Jaja, huset står kvar så man bör väl vara nöjd. Hahaha.

För att bli på bättre humör gjorde jag marsipangodis. Och de blev bra! Tror jag sak hålla mig långt från spisen för det verkar som om de flesta olyckor som sker vid min matlagning/bakning sker just vid den. Till marsipankulorna behövde jag bara smälta blockchoklad i micron, resten var rent handarbete.

Receptet:
Marsipangodis
250 gr mjuk nougat
250 gr mandelmassa
200 gr mörk blockchoklad
Dela nougaten i 30 lika stora bitar och forma de försiktigt till kulor. Kavla ut mandelmassan och dela i 30 bitar, de ska kavlas ut så pass mycket att de täcker nougatbollarna. Smält blockchokladen i vattenbad. Rulla under tiden mandelmassan runt nougatkulorna. Doppa sedan i chokladen och låt stelna på en bricka klädd med bakplåtspapper. Förvara svalt.

Marsipangodis Mmmmmm….

Bränd grytlapp Bränd grytlapp – ej ätbar

Publicerat av

josse

Är en helt vanlig student som lever ett helt vanligt liv men har behov av att blogga av mig då nära och kära inte längre orkar lyssna på mitt tjat.

2 reaktioner till “Ho ho ho, finns det några snälla barn?”

  1. fan vad du håller på å bakar och lagar mat. duktigt. herre gud. den enda mat jag gjorde ikväll var att värma gröt i micron. enkelt som en plätt. fast utan kanel var det äckligt. hade velat ha det. men fick ta socker…..

Kommentarer inaktiverade.